Byggingenjörer med broar som expertområde växer inte på träd. Brosverige är inte större än att de flesta specialister, förvaltare och inspektörer nästan kan hälsa på varandra vid namn. Stefan Birgersson har haft flera befattningar, både inom offentliga sektorn, Banverket senare Trafikverket, och hos flera privata aktörer under sin karriär.

Sammanfattningsvis sadlade han om från cyklist till ingenjör vid millenieskiftet. Det var slumpen som fick in Stefan på brobanan i ett av de tidigaste projekten han var delaktig i när han fick sin första anställning efter examen från Karlstads Universitet.

-”Jag har en känsla av att jag har ett rykte om mig att vara den som inte lämnar några lösa trådar efter mig, jag löser problem och har ett strategiskt och riskanalytiskt lynne” säger Stefan.

”Jag kommer senast från ett uppdrag där jag sakta men säkert kommit längre från brouppdrag rent fysiskt. ”När tillfället med Sting dök upp kände jag att det var för bra för att vara sant.”

-”En av Stefans initiala uppgifter kommer att vara att fortsätta bygga teamet i Göteborg. På Sting ser vi att det i Storgöteborg med kranskommuner finns en marknad för oss att verka ” säger Daniel Ångefors, VD på Sting. Stefan är en man med många års erfarenhet inom broinspektioner, förvaltning och beräkning. Hans otaliga berättelser från hans karriär är fulla av skratt och otroliga utmaningar, vi hoppas kunna dela med oss av dessa.