Grundarna Per Säresand Sikström och nuvarande VD Hans Aderum har sedan starten av Svenska Teknikingenjörer Sting AB, stått i direkt ledande befattningar. Nu kliver de åt sidan för att släppa fram en ny extern VD för Sting.

Vår tanke med Sting var att få möjlighet att jobba med avancerad infrastruktur såsom öppningsbara broar, slussar, tunnlar mm. Detta slank vi båda tidigt in på i arbetslivet och där har vi byggt tillsammans med våra medarbetare byggt upp en stor erfarenhet. Vår utveckling med Sting har även gett oss möjlighet att starta nya företag inom liknande områden. I kombination med ett medfött entreprenörskap så kommer ett företagande ganska naturligt. Men även ett ansvar för att utveckla företagen och dess anställda.” säger Hans Aderum.

Fullt fokus på broar igen

Idag har vi närmare 30 personer anställda i bolaget och som VD har jag kommit alldeles för långt bort från mitt egna fokusområden. Jag ser mig själv som bronörd, vilket är ett ganska tydligt epitet. Jag vill jobba mer med broar och projekt, som VD ställs man dagligen inför andra utmaningar.” Förutom Sting så ingår det även sju andra bolag i koncernen. ”Jag och Per kommer samtidigt att gå in i en tydligare ägarroll i våra styrelser för att utveckla bolagen bättre.”

Under 2018 anställdes Daniel Ångefors som har erfarenheter från både teknik och företagsledande roller. Månaderna sedan han anställdes i företaget har gett honom insyn i verksamhetens olika ben.

Jag har haft tid att förbereda mig på detta”, säger Daniel. ”Så det kommer inte bli en kallstart, utan det finns en plan från dag ett. Vi kommer arbeta fram en ny ledningsgrupp och tillsammans med styrelsen sätta upp nya mål och visioner för företaget.”

Se möjligheterna

Mina direktiv är tydliga, se möjligheterna”, säger Daniel. ”Hans och Per är öppna och ärliga med att de har tagit Sting så långt de kunnat. Det är otroligt roligt att få detta förtroende, nu är det bara upp till bevis och jobba offensivt både på kort och lång sikt.